Amb aquesta pel·lícula, 'El falcó maltès', es van inaugurar el 23 d'octubre de 1987 els cinemes Verdi. En aquests 25 anys, el cinema s'ha anat adaptant als canvis del sector, sobretot amb l'entrada, ara fa un any, del cinema digital. A més dels canvis tècnics, el cinema també s'ha remodelat. El 1992 va augmentar el nombre de sales fins a cinc i tres anys més tard, va obrir el complex Verdi Park. El que no ha canviat és l'aposta inicial dels Verdi: oferir un cinema d'autor en versió original. Un proposta que ha convençut molts barcelonins. Durant la seva trajectòria, els cinemes Verdi han estat guardonats entre d'altres amb el Premi Sant Jordi el 1992 i com a millor cinema europeu el 2002.

Els cinemes Verdi regalen als clients que assisteixen aquest dimarts als cinemes Verdi, de Barcelona i de Madrid, pel·lícules DVD amb motiu del seu quart de segle.

Si retrocedim als inicis de la història dels cinemes Verdi, ens hem de traslladar a 1888, quan es va constituir el Fomento para la Protección de Gracia. Gràcies a aquest organisme es va crear un local, inaugurat el 1893, destinat al món de l’espectacle i en el qual participava el grup de teatre Círculo Moratín. Aquest local es coneixia llavors com el Teatro Moratín i no va ser fins els primers anys del segle XX que s’hi van començar a emetre pel·lícules.

A partir de 1932, pels canvis polítics i socials, la propietat de l’edifici va passar per diferents entitats i això va generar canvis de nom del cinema: Cine Ateneo, el 1932; Cine Trébol, el 1933 i Cine Verdi, des de 1935 fins a l’actualitat.

Durant la Guerra Civil, els cinemes van convertir-se en un menjador infantil. Després de la guerra, el local es coneixia com El gran Salón Verdi, perquè incluoïa una pista de ball al pis superior de l’edifici.

Els cinemes Verdi, tal com els coneixem avui, van néixer el 23 d’octubre de 1987, després de convertir les antigues instal·lacions d’una sola sala amb un cinema de tres sales. Des de llavors s’hi projecten pel·lícules en versió original subtitulada i les primeres pel·lícules que es van projectar van ser ‘El falcó maltès’, ‘Rocky horror picture show’ i ‘Streeper’.

L’any 1992 va augmentar el nombre de sales de tres a cinc, gràcies a l’ampliació del local situat al carrer de Verdi, de Gràcia. Això va ser possible per la reconversió d’una antiga discoteca amb part de les instal·lacions del cinema.

Les sales més rescents es troben al carrer paral·lel a Verdi, el carrer de Torrijos, es coneixen com a Verdi Park i són quatre sales.

Els cinemes Verdi han estat guardonats amb dos premis Sant Jordi, el 1989 i el 1992; el Premi Europa Cinemes, el 2002; el premi Butaca, el 2007 i el premi a la millor sala de la ciutat, que otorga la revista ‘Time Out de Barcelona’, el 2009, que va destinar a la sala 1 dels cinemes.

Des de gener d’aquest any totes les sales del Verdi ofereixen pel·lícules d’alta definició.