ARIADNA R. ÁLAMO, sòcia cinema Zumzeig "Tornem a obrir després d'aquest tancament que va haver-hi a l'estiu i una mica amb l'objectiu de continuar en la línia del Zumzeig que coneixíem fins ara, però, sobretot, implementar moltes més activitats i, per exemple, moltes sessions paral·leles, a part de tenir les estrenes i recollir pel·lícules de festivals, doncs crear unes sessions regulars, obrir-nos a més gèneres... Per exemple, volem fer unes sessions que siguin exclusivament documentals, cinema experimental, sessions infantils, cinefòrums perquè la gent pugui participar als debats..." "La idea és obrir-nos al barri, crear xarxes amb altres cooperatives de Sants, amb col·lectius de l'audiovisual de Barcelona i, sobretot, que la gent no vingui una vegada cada tres mesos, sinó que, d'alguna manera, cuidar la gent que vingui assíduament i per això el que volem fer és crear no uns abonaments, sinó uns carnets, el carnet d'amic del Zumzeig, que et dóna descomptes bastant importants amb número de sessions a l'any" "Jo crec que hi ha interès per veure cinema, el que passa és que el preu de la cultura està una mica a l'accés de pocs i nosaltres amb aquest projecte precisament volíem canviar això. De fet, precisament l'estructura cooperativa sense ànim de lucre és precisament per defensar una cultura més popular"
Gairebé tres anys després de la inauguració, el Zumzeig enceta una nova etapa. Al capdavant hi ha sis socis cooperativistes sense ànim de lucre, amants del cinema, que s’han compromès a tirar endavant el projecte que va iniciar l’any 2013 Esteban Bernatas. El nou equip el conformen Yonay Boix, Anna Brufau, Miquel Martí Freixas, Ariadna R. Álamo, Javier Rueda i Albert Triviño.
Per tornar a posar en marxa el projecte, els nous propietaris del cinema posaran en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami a partir del 27 de setembre. L’objectiu, a part d’aconseguir finançament, és captar nous socis. Per això, als qui facin una aportació econòmica específica (d’uns 50 euros) se’ls oferirà un carnet d’amic del Zumzeig, que dóna dret a sis entrades gratuïtes i diversos descomptes i promocions, així com representació en l’assemblea de la cooperativa.
Després de dos mesos tancada, la sala reprendrà les projeccions a partir del mes de novembre. “L’objectiu”, segons la responsable de relacions i xarxes amb el territori, Ariadna R. Álamo, “és continuar en la línia que teníem fins ara, però amb més activitats, sessions paral·leles i ampliant els gèneres“. La programació general estarà basada en “el cinema d’autor, arriscat i compromès socialment, que normalment no és tan fàcil de veure”.
A més, també es plantegen oferir la sala per a altres activitats, com ara concerts amb videoprojeccions o “performances”. “Es tracta de canviar la idea de sala de cinema convencional perquè sigui una cosa molt oberta i la gent pugui participar-hi fent propostes”, ha dit Álamo. En aquest sentit, un dels grans objectius que es planteja la nova direcció és “arrelar més al barri, que té un teixit associatiu molt fort, i crear xarxes amb altres cooperatives de Sants i Hostafrancs, ha explicat Álamo.
La nova direcció de la sala, situada al número 53 del carrer de Béjar, també ha decidit rebaixar el preu de l’entrada. A partir d’ara costarà 7 euros, enlloc de 7,5 com fins ara. “Com que volem projectar estrenes, nosaltres no podem oferir preus tan competitius com altres cines, com ara el Texas de Gràcia, perquè no tenim tant de marge, però volem ajustar el preu al màxim perquè tothom pugui venir a la sala”, segons Álamo.