'El mal querer' Rosalía

(ACN) La revista musical ‘Rolling Stone’ ha considerat ‘El mal querer’, de la catalana Rosalía, com a desè millor àlbum conceptual de la història. La publicació ha donat a conèixer aquest dimecres la seva particular classificació, que situa Good Kid, M.A.A.D City’, de Kendrick Lamar, com el millor obra conceptual i inclou treballs com ‘American Idiot’, de Green Day; ‘The wall’, de Pink Floyd; ‘Tommy’, de The Who; ‘The black parade’, de My Chemical Romance, i ‘In the wee small hours’, de Frank Sinatra, entre els 10 primers classificats.

D”El mal querer’ en destaca la capacitat de Rosalía de capturar la intensitat i el drama de la relació amorosa tòxica que relata, inspirada en la novel·la occitana del segle XIII ‘Flamenca’. També en valora que hi barreja R&B, hip-hop, efectes sonors (com els sons de motors o de ganivets) i música tradicional espanyola fruit de la seva formació acadèmica a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Precisament, Rosalía també va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2018 en la categoria de música pel disc ‘El mal querer’.

Qui més hi ha a la llista de millors àlbums conceptuals?

A la llista de ‘Rolling Stone’ també hi ha ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, dels Beatles; ‘The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars’, de David Bowie; ‘Kid A’, de Radiohead; ‘Lemonade’, de Beyoncé; ‘Seventh son of a seventh son’, d’Iron Maiden, i ‘Electra heart’, de Marina and the Diamonds, entre d’altres.