El Festival de Bayreuth és la trobada wagneriana més important del món. El va crear el mateix Richard Wagner el 1874, i des d’aleshores es repeteix cada any. L’any 1955, com a fet excepcional, va sortir de Baviera i va visitar el Liceu. Enguany es representaran les òperes ‘L’holandès errant’, ‘Lohengrin’,Tristany i Isolda’, ‘Rienzi’ i el film ‘Els nibelungs’ amb música en directe.

A banda del Festival de Bayreuth, el Liceu obrirà temporada amb ‘La forza del destino’, de Verdi, i amb ‘L’or del Rhin’, de la tetralogia de l’Anell dels Nibelungs de Wagner.

Una de les millors temporades dels darrers anys

El director general del Liceu, Joan Francesc Marco, i el director  artístic, Joan Matabosch, han assegurat que la temporada 2012-2013 serà “de les millors” dels darrers anys. Entre les novetats destaquen la incorporació del mestre Josep Pons com a director musical.

El pressupost del teatre per a la temporada és de 45,6 milions  d’euros, 2,8 milions menys que la temporada passada. D’aquests, 20,1 els aporten les administracions públiques. Tot i aquesta retallada al pressupost, el director general del Liceu diu que l’estabilitat dels  treballadors “no perilla”.