Grans noms de l’escena electrònica participaran aquest any en el Sónar. L’organització del festival ha confirmat la presència de New Order. La mítica banda britànica del pop electrònic ha estat una de les formacions més influents de la música de finals de segle XX i actuarà dues vegades en la propera edició del festival. Tocaran en un concert inaugural exclusiu per a convidats el 14 de juny, i com a part de la programació del Sónar de Nit el dissabte 16 de juny.

La banda, nascuda a Manchester (el Regne Unit) l’any 1980 de les cendres de Joy Division, ha creat himnes electrònics com ara ‘Blue Monday‘, ‘Bizarre love triangle’ o ‘True faith’, entre molts altres èxits. La banda liderada per Bernard Summer no passa pel seu millor moment després que el baixista, Peter Hook, abandonés el grup. Tot i això, mantenen la qualitat i el prestigi.

En aquest Sónar 2012 també hi actuarà l’ex d’LCD Soundsystem, James Murphy, que hi actuarà com a discjòquei. I aquest any repetiran els extravagants sud-africans Die Antwoord, que ja hi van tocar l’any passat i han tornat perquè aquest 2012 han causat novament sensació amb el seu nou àlbum. El Sónar també ha presentat avui la imatge del festival. Es tracta d’una creu, una imatge senzilla que a alguns els recorda l’obra d’Antoni Tàpies.

Avui també s’han presentat noms menys coneguts però amb els quals el festival vol mostrar el seu caràcter obert a les noves tendències. Hi actuarà Deadalus amb un espectacle colorista de miralls, i també hi estaran presents The 2 Bears. Un dels màxims representants del dubstep britànic, Untold, també es podrà escoltar en el festival que se celebrarà el mes de juny. La direcció del festival no només ha volgut mostrar l’escena musical electrònica, sinó intentar aconseguir que hi actuïn artistes que també donin importància a l’espectacle. Aquest any també hi haurà una quota per a l’experimentació en el so electrònic amb actuacions com la del japonès Masaki Batoh, que mostrarà com fa música a través d’un lector d’ones cerebrals que li posarà la seva ajudant.