ARTUR MAS, president de la Generalitat "Voldria recordar aquesta doble faceta, un català de soca-rel i un català de projecció internacional. A vegades hi ha gent que es pensa que una cosa porta que no es pugui ser l'altra. Però l'Antoni Tàpies demostrava, probablement millor que ningú, que es pot ser una persona molt arrelada al país, a la seva identitat, a la seva personalitat, i que precisament gràcies a això es pot tenir al mateix temps una gran projecció a tot el món."

Mas ha dit que Antoni Tàpies ha estat un dels artistes que ha contribuït més als llenguatges artístics d’avantguarda i amb ell es perd “el pintor català que ha obtingut una més gran projecció internacional.” Mas havia visitat el pintor a casa seva fa uns mesos, juntament amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Mas ha destacat el compromís de l’artista amb el país, especialment durant la dictadura franquista, expressat a través d’actes públics d’oposició democràtica i a favor de la llengua i la cultura catalanes. L’ha posat com a exemple d’artista que posa el seu art al servei de les reivindicacions culturals, lingüístiques i socials: “el seu estil ha quedat associat per sempre a una forma especialment genuïna d’expressar la catalanitat”, ha dit.

El president de la Generalitat ha volgut remarcar la generositat de l’artista, que va fer possible que la sala de govern fos presidida pels panells de la seva obra ‘Les quatre cròniques’.