The Human Tower’, un documental sobre la tradició castellera, ha tancat la XV edició del DocsBarcelona. La pel·lícula ressegueix com es fan els castells en tres ciutats cultural i geogràficament allunyades: Vilafranca del Penedès, Santiago de Xile i Mumbai, a l’Índia.

Des de l’organització del DocsBarcelona s’ha fet una valoració molt positiva, ja que quant a públic s’han sobrepassat les expectatives que es tenien i quant a indústria s’han iniciat projectes importants de coproducció internacional.

Aquest any el festival ha canviat la seva ubicació i ha comptat amb el suport dels Cines Floridablanca i el Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB), tot i que les sessions matinals infantils s’han mantingut a l‘auditori de la Pedrera. Segons l’organització, aquests espais han permès una gran afluència de públic.

La cerimònia de cloenda s’ha celebrat al Petit Palau, del Palau de la Música Catalana, on s’ha fet públic el palmarès. El Premi de DocsBarcelona a la millor pel·lícula ha estat per a “At night, they dance” d’Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault. Michael Collins ha estat reconegut amb el premi Drets Humans per “Give up tomorrow. El treball de graduació de Yuval Sagiv, “How I filmed the war” ha estat premiat amb el guardó Nou Talent de TV3, per la recerca de nous discursos i  noves narratives en el llenguatge del cinema de no ficció. El públic ha guardonat el documental “Dimanche a Brazzaville” d’Enric Bach i Adrià Monés i el premi Teens & Docs, ha estat per a Félix Fernández de Castro per a “María y yo”. El director de cinema rus Víctor Kossakovsky ha rebut una menció especial del jurat pel documental “Vívan la Antípodas!”.