El Kim és un dels autors que signen llibres al Saló del Còmic i per a alguns lectors és tot un reclam. El Josep ha vingut expressament de França per aconseguir parlar-hi. JOSEP AVARIA "Estar aquí amb el Kim és súper important perquè de fet estic treballant el còmic, estic fent la part teòrica del màster sobre la seva obra." Per ell, el dibuix que ha demanat al Kim és la prova que ha conegut un dels seus autors preferits. Entre els assistents, però, no tothom té un objectiu tan clar. RUBÉN VIDALES "Busco una mica de novetat, alguna cosa que estigui fora de l'habitual tant en sí de còmic com alguna cosa d'animació o alguna cosa que estigui més relacionada amb l'art tipus il·lustració." I alguns han vingut per aprendre tant escoltant autors reconeguts com amb mestres de dibuix que els aconsellen. CIMO, professor de dibuix "Le ayudo a empezar, le ayudo a comenzar a hacer la figura y entonces sobre eso puden continuar y cuando se sueltan ya pueden hacerlo solos." També hi ha qui visita exposicions i aprofita l'ocasió per transformar-se en personatges de ficció. EVA ALABAU "No hi ha gaires dies a Barcelona que es pugui anar amb cosplay tret del Saló del manga, la Japan weekend... i llavors és un dia especial per portar-lo." L'oferta del saló es completa amb activitats molt diverses. S'hi fan des de conferències o taules rodones fins a concerts com el que Lax'n'busto oferirà demà a la tarda.

Els autors de renom són una de les atraccions principals de la trentena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. No hi falten, però, les darreres novetats editorials ni tallers per aprendre a dibuixar. Amb activitats com aquestes, el certamen es consolida com una de les cites mundials més importants del sector.

Al Palau 8 de Fira de Barcelona Montjuïc s’hi fan classes magistrals i conferències de diversos dibuixants, però també hi ha concerts de grups com Lax’n’Busto, Teràpia de Shock, Avalanch i Los Coronas. Altres espais destacats són les diverses exposicions, la zona de videojocs d’última generació o les exhibicions de robòtica. Els autòmats són un dels personatges més importants del saló, ja que són un protagonista cada vegada més habitual a les pàgines de còmic.