Més enllà de la ficció, ara els robots són una realitat i poden ajudar en tasques domèstiques, desplaçar-se i, fins i tot, interectuar. ALISON "Havia vist els robots per la tele però no a la realitat. No sabia que podien parlar." Els robots són els grans protagonistes d'aquesta edició i la fira dedica un espai a la relació que han tingut amb el cinema, la literatura i els còmics, amb figures com la de Mazinger-Z, avui vigilat de prop pel seu creador. JORDI OJEDA, comissari de l'exposició "Robots en la seva tinta" "El futur de l'oci està en els robots. S'està fusionant la informació amb la robòtica i estem en un moment singular perquè s'està avançant molt en tecnologia i poden ajudar per exemple a persones amb problemes de mobilitat." El Saló del Còmic mira cap el futur, però també cap al passat. Homenatja el clàssic de Windsor Mcay Little Nemo, a l'autor francès Moebius amb l'exposició de vinyetes originals i el super heroi Spiderman, que celebra 50 anys. És l'edició amb més expositors, segons l'organització, símptoma evident que el certamen s'ha consolidat. CARLES SANTAMARIA, director del Saló del Còmic "El còmic és una font d'inspiració. És l'eix vertebrador de moltes indústries culturals per això té una presència tan lluïda d'expositors." També hi ha lloc per als videojocs, els llibres i l'oportunitat de posar-se a la pell d'alguns personatges. Les activitats que ofereix el Saló es completaran amb actuacions musicals de grups com Lax'n' busto o Teràpia de Shock i una marató de cinema. Us ho ha explicat des del Saló del Còmic, Marta Gaston.

El Saló del Còmic ha obert portes per 30è any consecutiu al recinte firal de Montjuïc. S’han programat exposicions i activitats de tot tipus fins al 6 de maig. A més, el saló ha batut el rècord d’expositors, n’hi ha 150, i l’organització espera arribar als 100.000 visitants. Els protagonistes d’aquest any són els robots i el país convidat, la Xina.

El món de la robòtica i la seva relació amb els còmics és un dels plats forts d’enguany. L’exposició “Robots en la seva tinta” permet als visitants interactuar amb androides. La Universitat Politècnica de Catalunya ha col·laborat amb el saló per a aquesta mostra.

També s’hi pot trobar una exposició antològica de Little Nemo, un personatge de Winsor McCay. Spiderman també serà un dels noms destacats del certamen. Enguany celebra el 50è aniversari i se li dedicarà una mostra.

Els visitants es podran acostar a la història dels còmics de la Xina, país convidat a l’edició d’enguany. S’hi projectaran obres d’autors xinesos i s’hi podran consultar llibres, revistes i e-books.

El Saló del Còmic vol compartir el 30è aniversari. Per això, tots els nascuts el 1982 tindran l’entrada gratuïta.