‘El rellotger de Gràcia’ ja va fer ple els tres dies que es va representar al teatre gracienc l’abril del 2015. Ara, la novel·la de Joan Lafarga s’ha adaptat a una versió musical. La idea va néixer en les representacions del 2015, quan Lluís Velasco, que feia el paper de Xavier Trias, va pensar que l’obra podria transformar-se en un musical. L’actor, també membre dels Amics de la Sarsuela de Gràcia, va començar a imaginar-se aquesta possibilitat. Primer va compondre cançons noves, fins que va veure que potser les dels autors del país podrien lligar bé amb l’esperit reivindicatiu de l’espectacle.

En total, en el repertori hi haurà una vintena de cançons amb artistes com Lluís Llach, Sau o Els Pets. Els cors seran els Amics de la Sarsuela de Gràcia i un cor de joves d’entre sis i 16 anys i els actors del quadre teatral del Club Helena. En total, 80 intèrprets, entre cantants, actors, figurants i cors faran possible que aquesta versió musical prengui vida.

S’ha escurçat l’argument

En aquest espectacle només s’interpretarà la part històrica de l’obra de Lafarga. Tot comença el 28 de juny del 1850, quan es reconeix Gràcia com un municipi independent. A partir d’aquí i a través del personatge de l’Oriol Farguell, s’anirà desenvolupant la història que passarà per alguns moments transcendentals de la història de la Vila com la inauguració del campanar, la Revolta de les Quintes o l’estrena d”El cant de la senyera’. Tot plegat, envoltat d’un ambient de llibertat, cooperativista i independentista. “L’esperit reivindicatiu d’aquesta obra, si la representació anterior hi era palesa, amb aquesta encara hi és més marcat, per exemple l’escena del bombardeig de la revolta, molt colpidora, perquè hi ha una cançó que posarà els pèls de punta a la gent que és el que volem”, explica el director, Enric Sunyol.