A primera hora s'hi han format cues... i un cop a dins, han hagut d'esperar més... però ha valgut la pena per poder pujar durant un moment a les carrosses dels Reis Mags. Centenars de nens no han volgut esperar a demà i han vist els últims preparatius de la cavalcada. "Tenim moltes moltes ganes de veure els Reis perquè fa molt temps que els esperem, fa gairebé un any que els esperem." "És molt emocionant veure-ho abans i et fas una idea de com serà. Serà molt divertit i les carrosses són molt boniques." "No havia vingut mai i uns amics ens van dir que vinguéssim perquè era molt xulo." "Podemos disfrutar un poquito y ver realmente los detalles. Sí, y así podremos ver las que vienen." Un cop al carrer, més de mil persones donaran vida al seguici dels reis. MARTA ALMIRALL, cap de Festes i Tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona "Li hem fet un fil conductor amb un treball escenogràfic, amb un treball coreogràfic, amb un treball també d'una dramatúrgia." JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Escoles de música, teatre, dansa, professionals, voluntaris d'entitats culturals de cultura popular i tradicional, etc. Em sembla que és molt bo que els nens també vegin com s'organitza una gran rebuda." Avui també s'han destapat les novetats de la cavalcada. Aquesta carrossa representa la ciutat de Barcelona. De fet, s'hi pot veure l'"skyline" amb els edificis més emblemàtics de la ciutat. Anirà just al davant de la cavalcada, precedida per tres taxis amb actuacions quotidianes a sobre que representaran l'arribada dels Reis Mags d'Orient. Després del bloc Barcelona n'hi haurà 10 més. En total, 12 carrosses i multitud d'elements mòbils. La cavalcada recorrerà uns cinc kilòmetres des del Moll de la Fusta fins a la Font Màgica de Montjuïc, des d'on els Reis Mags aniran a deixar els regals a les llars.

El món màgic dels Reis d’Orient ja està instal·lat a Barcelona. Les carrosses reials estan a punt i esperen Melcior, Gaspar i Baltasar, que arribaran dilluns a la tarda al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia.

A Montjuïc, dins del Palau de Victòria Eugènia, els emissaris i ajudants dels Reis Mags treballen per tenir-ho enllestit tot per a la cavalcada. Moltes famílies no s’han volgut perdre l’oportunitat de veure de ben a prop les 12 carrosses i les novetats de la cavalcada d’enguany, com el mico de peluix de sis metres que acompanyarà el rei Baltasar. Les carrosses que més expectació desperten any rere any són les dels tres Reis Mags. Primer perquè són les protagonistes de la cavalcada i segon perquè en els Tallers Reials els nens poden pujar-hi i seure en el seient del seu rei preferit.

Els visitants també han pogut veure el seguici de Baltasar, que enguany arribarà amb una oca gegant, quatre grans rodes giratòries plenes de regals i 18 pantalles LED que anunciaran cap on van aquestes joguines.

La primera novetat de la cavalcada d’enguany és el bloc que l’obrirà, inspirat en Barcelona. En primer lloc passaran tres taxis amb diferents elements quotidians de la ciutat enganxats al sostre: una butaca, un balcó i una taula. Darrere hi anirà la carrossa que reprodueix la silueta de la ciutat. Rere les finestres dels edificis, una quarantena de nens es mouran sobre l’estructura del bus turístic amb què està muntada i hi recrearan les accions pròpies de la nit de Reis.

Als Tallers Reials, els nens poden aprofitar per entregar les seves cartes als patges i carters que estan ajudant a preparar tots els guarniments de les carrosses. Aquí només hi seran fins a les 15 hores, però a la tarda, fins a les 19.30 h, encara es poden lliurar les cartes a l’Ajuntament i al Moll de la Fusta.