Són els protagonistes indiscutibles de l'obra, el Patatu, un pallasso i pagès i el seu amic inseparable, el mag Martí. Dos personatges que sorgeixen de la imaginació d'Àngels Bassas, a qui també trobem dalt de l'escenari. L'actriu i escriptora s'inventava les històries del Patatu per al seu fill en el camí de l'escola. En el darrer any i mig, el Patatu ha passat de conte explicat al carrer, a fenomen de la literatura infantil, amb vuit llibres publicats i 20.000 exemplars venuts. Un èxit que n'ha impulsat l'adaptació al teatre. ÀNGELS BASSAS autora de 'Patatu' "De fet les meves les meves històries són molt teatrals: és un món de mags, clowns, gegants i fades... ple de fantasia. Ha estat fantàstic veure-ho als escenaris." L'espectacle fa servir l'humor i la música i va dirigit al públic familiar. L'objectiu és que agradi a petits i grans. ÀNGELS BASSAS autora de 'Patatu' "El que pretenc és una mica treure aquesta etiqueta que el teatre infantil és menor, estem parlant de teatre familiar, d'un espai on podem veure teatre de qualitat perquè els nens s'ho mereixen i els pares també." Un dels encerts del muntatge és la interpretació d'Aina Quiñones, una joveníssima actriu de 12 anys que es fica a la pell del mag Martí. AINA QUIÑONES, actriu "La primera sensació que tens és una mica de por, perquè a vegades et passa pel cap 'i si m'oblido el guió i si aquesta cançó no em surt bé', però aquests nervis t'ajuden més a créixer. " Aquesta producció també ha tingut la col·laboració especial de grans noms de la màgia, com el Màgic Andreu, Juan Tamariz i el mag Lari.

El cicle Petit Romea ha programat cada diumenge d’aquest Nadal i fins al 25 de gener ‘Patatu’, l’espectacle basat en la col·lecció de vuit llibres creats per l’actiu i escriptora Àngels Bassas i publicats per l’editorial La Galera. Els contes han esdevingut un dels fenòmens literaris infantils d’aquest 2014, amb més de 20.000 exemplars venuts.

El Patatu, mig pallasso mig pagès, va néixer de la imaginació de l’actriu i escriptora Àngels Bassas. Ella s’inventava les aventures d’aquest personatge quan duia a l’escola el seu fill Martí, que inspira un altre dels protagonistes, el mag Martí. “A poc a poc s’hi van anar afegint altres nens que volien escoltar les històries del Patatu, i hi havia dies que arribava a l’escola amb set o vuit nens”, recorda l’autora. A partir d’aquí va començar a prendre notes i ja té una quarantena de contes escrits.

“Els vaig ensenyar a l’editorial La Galera i es van convertir en una col·lecció de contes. En un any i mig, tinc vuit contes publicats”, explica Bassas. I dels llibres, als escenaris. L’autora i Únics Productions n’han fet l’adaptació teatral. Ha estat fàcil perquè, com diu Bassas, “les meves les meves històries són molt teatrals: és un món de mags, pallassos, gegants i fades… ple de fantasia“. “Ha estat fantàstic veure-ho als escenaris”, conclou.

Àngels Bassas és la responsable del guió de l’adaptació teatral i també hi interpreta la Malèvola. L’actor Moi Aznar fa de Patatu i la jove actriu de 12 anys Aina Quiñones és el mag Martí. “Sóc una nena i no m’havia ficat mai a la pell d’un mag, però m’he sentit propera al personatge, sobretot pel fet de compartir aventures amb el Patatu, tenir màgia i poder compartir-ho amb els nens”. L’Aina també comparteix les emocions que li desperta pujar a l’escenari: “Sempre hi ha nervis, encara que hagis estrenat”. Patatu es va estrenar amb dues  funcions al Grec, però “aquí al Romea es un teatre nou, amb públic nou… per tant, tornes des de zero”.