De Cisjordània a Barcelona. L'objectiu del projecte The artist and the stone, l'artista i la pedra, era transportar un gran bloc de pedra de 22 tones d'un camp de refugiats de palestina fins a Barcelona. Després d'un viatge llarg i complicat, la pedra va arribar, i una vegada aquí es va tallar en 12 trossos. Sis són a pla de Palau, els altres a la Fundació Suñol. El transport de la pedra es va iniciar paral·lelament al viatge d'un artista palestí a Barcelona, de moment ha estat més fàcil portar el gran bloc de pedra que el jove de Cisjordània, que encara NO ha arribat. PARTICIA MARQUÈS coordinador d'exposicions de la Fundació Suñol "La mobilitat de mercaderies, podríem dir, sembla que és més àgil que la mobilitat de persones, i de moment tenim demanat un visat pel 12 de desembre, veurem què passa". Les pedres palestines es podran visitar fins al 23 de gener. Els responsables del projecte, els italians Matteo Guidi i Giuliana Racco, esperen almenys poder comptar amb la presència del jove artista palestí abans d'aquesta data.
El projecte The artist and the stone, “l’artista i la pedra”, proposa una reflexió sobre la mobilitat de mercaderies i de persones. L’objectiu era fer arribar del camp de refugiats d’Arroub, a Cisjordània, a Barcelona una gran pedra de 22 tones, i alhora aconseguir que un artista de la població palestina arribés també a la ciutat.
De moment només han aconseguit fer arribar la pedra, tot i les dificultats logístiques que implica, però no l’artista, Ibrahim Jawabreh, que continua pendent que li validin el visat perquè pugui arribar a Barcelona.
Per poder exposar el bloc de pedra, es va tallar en 12 grans trossos, que es poden visitar d’una banda al pla de Palau i de l’altra a la Fundació Suñol, on també es pot veure un vídeo en què s’explica tot el trasllat de la pedra. Les pedres es podran veure fins al 23 de gener, i els responsables del projecte esperen que l’artista palestí pugui arribar a Barcelona a temps per veure-la.