Un professor acaba de pegar un alumne. La instal·lació Pegar a un Niño ens proposa escoltar tots els sons que podria provocar un fet com aquest. Des de les trucades personals a l'autor dels fets fins als programes informatius que parlen del tema. Tots els sons junts formen una cacofonia sonora, i l'espectador per entendre alguna cosa ha de fixar-se en cada missatge. Aquests són els sons del metro de Barcelona, l'ambient i l'àudio de les estacions. L'autor, l'italià Julian Scordato, ha programat, a més, un sistema per navegar per aquest mapa amb la mà. A mesura que ens hi acostem sentim només el so de les estacions que veiem. I això és un Aquófono. Un instrument inventat per dos gallecs a partir del so de les gotes de la pluja. En aquesta escultura sonora les gotes surten de diversos degotadors d'hospital que reboten en uns sensors electrònics que acaben convertint els impactes en notes i creen melodies hipnòtiques.

El cicle Recorreguts Sonors: Accions i Mutacions Sonores proposa als visitants viure diverses experiències relacionades amb els sons. Per tercer any, artistes i creadors proposen diverses perspectives i mirades fent servir el so com a mitjà d’expressió. També es faran passejades sonores per Barcelona, centrades als barris del Born i de la Barceloneta, i concerts en directe.

Entre les diferents instal·lacions en destaca l’anomenat aquòfon, un instrument que converteix les gotes d’aigua en notes. El resultat és la creació quasi espontània de melodies hipnòtiques.

A la peça ‘Pegar a un niño’ Rafael Cañete i Carlos Parra proposen escoltar tots els sons que generaria el fet que un professor pegués un alumne. Han recreat des de les trucades dels amics del professor, fins a les tertúlies radiofòniques que provocaria un fet com aquest.

L’obra ‘Estudi per a una xarxa’, de l’italià Julian Scordato, proposa un recorregut per la xarxa de metro de Barcelona. S’hi pot sentir l’ambient de les estacions i també l’àudio que sona per anunciar cada parada. Això es combina amb un gran mapa per on l’usuari pot navegar només amb el moviment de la mà.