Personalitats del món empresarial, polític i cultural han desfilat pel photocall del Liceu amb motiu de l’estrena de ‘Don Pasquale’, que obre la temporada operística del teatre. Per Victor Garcia de Gomar, “obrir amb un ‘Don Pasquale’, una òpera bufa exuberant, divertida i informal, i, a més, amb intèrprets internacionals que són d’aquí, és un manifest”.

Talent català amb projecció

De Gomar fa al·lusió sobretot a les sopranos Sara Blanch i Serena Saenz, que s’alternen en el paper de Norina, i també a Carles Pachón, baríton que assumeix el rol del Doctor Malatesta amb el polonès Andrzej Filonczyk. En relació amb aquesta jova generació de la lírica catalana, Sara Blanch creu que “estem en un moment en què la part escènica compta molt. No és només el fet de cantar bé, tenir una tècnica depurada i estar dins l’estil musical, sinó que juga aquest factor escènic. I jo sempre he fet teatre, des de petita”.

El rol del títol, se’l reparteixen Carlos Chausson i Alessandro Corbelli, mentre que el del seu nebot Ernesto el defensen el basc Xabier Anduaga i l’argentí Santiago Ballerini. La producció de ‘Don Pasquale’ està dirigida musicalment per Josep Pons i, escènicament, per Damiano Michieletto. Una posada en escena moderna i abstracta, amb decorat mínim i recursos audiovisuals, com un gran croma.