El sector cultural assumeix que, tard o d’hora, s’acabarà implantant el passaport covid, però no tothom està d’acord amb aquesta mesura. Mentre que alguns creuen que serà una bona eina per evitar limitacions d’aforament o tancar sectors en cas d’un repunt més contundent dels contagis, d’altres consideren que la cultura ja és segura i que el passaport serà una barrera més perquè la gent vagi als teatres. De moment, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, assegura que abans “de fer abaixar el teló als equipaments o reduir-ne el públic, s’optarà per demanar el certificat covid a l’entrada“.
El govern s’està plantejant la possibilitat d’implantar el passaport de la covid a altres sectors a banda de l’oci nocturn pel repunt de contagis dels últims dies.
Anna Rosa Cisquella (Dagoll Dagom): “El passaport covid serà una garantia”
Una de les veus a favor de l’aplicació del certificat de la covid al sector cultural és Anna Rosa Cisquella, directora i responsable de la producció executiva de Dagoll Dagom. Assegura que serà “una garantia” perquè la gent que dubta tingui la certesa que al teatre “estaran protegits”. Cisquella defensa que els teatres sempre han sigut llocs “supersegurs” on “la possibilitat de contagi és mínima”. Tot i això, creu que, com totes les mesures de seguretat, ha de ser “ben rebuda”. “Beneficiarà la gent que compra amb antelació”, afirma.
Jofre Blesa (Sala Versus Glòries): “El passaport és una barrera més per apropar la gent a la cultura”
Qui no pensa igual és Jofre Blesa, de la Sala Versus Glòries. Creu que el certificat covid digital “és una mesura més de seguretat” però defensa que el sector cultural ja és prou segur. “És un dels sectors que ha tingut menys incidència d’infeccions”, argumenta. Per Blesa, l’aplicació del document “pot ser un greuge per al sector teatral perquè cribrarà una mica més l’assistència als teatres”.