Després d’una dècada impartint tallers i cursos regulars, els responsables del Messengers Gospel College han decidit crear un projecte educatiu molt més gran i associat amb institucions de gospel en l’àmbit europeu, com el British Gospel Arts o els GTM Ministries. Aquesta associació comportarà la sortida internacional dels alumnes de l’escola i la presència de professors d’arreu del món a Nou Barris.

El projecte és fruit de la iniciativa d’un dels màxims precursors del gospel a Catalunya, Ramon Escalé, que ha col·laborat amb diverses formacions com els Esclat Gospel Singers i els Barcelona Gospel Messengers. També ha treballat en escoles de música barcelonines, com el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics. A l’escola hi tindran cabuda estudiants sense experiència prèvia i persones amb aspiracions professionals de dedicar-se a aquest tipus de música.

El Messengers Gospel College s’inaugurarà l’1 de març amb una jornada de portes obertes que inclourà classes obertes de tècnica vocal, cor i coreografia. També hi intervindran els Barcelona Gospel Messengers i un artista convidat.