Museus com el MACBA, el Museu de la Música, el Museu de Cultures del Món, el MUHBA, el CCCB, el MNAC i el Museu Picasso fan aquest diumenge una jornada de portes obertes durant tot el dia i, en alguns casos, també s’hi ofereixen activitats especials de tot tipus. A tall d’exemple, el MACBA presenta el taller familiar ‘Què ès el MACBA?’ i el Museu d’Història de Catalunya ofereix l’activitat també familiar ‘Representa’t’, així com visites guiades a les exposicions “De la prehistòria a 1714” i “De 1714 a l’actualitat”.

El Museu del Disseny celebra també el Dia Internacional dels Museus aquest diumenge oferint entrada gratuïta a les seves exposicions. Es tracta, a més, de l’últim dia d’obertura de la seva primera mostra temporal, “Disseny per viure”.

A més, com cada diumenge a la tarda, hi ha entrada gratuïta a partir de les 15 h als següents museus de la ciutat: MUHBA Plaça del Rei; Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes; Museu de la Música; Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Museu Frederic Marès; Museu Picasso; El Born Centre Cultural; Castell de Montjuïc; Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Museu Marítim de Barcelona.

Dilluns 18, Dia Internacional dels Museus, faran portes obertes equipaments com el Museu de la Xocolata, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, on es podrà visitar la col·lecció permanent i exposicions temporals com “Prohetia”. El 18 de maig cau enguany en dilluns, dia de tancament a la majoria de centres, i per això molts equipaments han optat per obrir portes el cap de setmana.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat anualment des de 1977 pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM). L’objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament cultural de les societats. L’esdeveniment més popular és, des de fa uns anys, La nit dels museus, en què aquesta matinada passada una vuitantena de museus de Barcelona i l’àrea metropolitana van obrir les portes fins ben entrada la mitjanit. Prop de 150.000 persones van aprofitar per visitar-los i participar a les diverses activitats organitzades.