Sant Roc al carrer de la llibertat

La Comissió de Festes del carrer de la Llibertat, al barri de la Vila de Gràcia, no amaga que s’ha endut una bona sorpresa. Sempre s’havia pensat que el sant Roc que han estat venerant durant anys era l’original i datava del segle XIX. Ara, però, el taller de restauració Avall de Reus, ha fet la neteja de la figura consolidant la policromia original i ha descobert que es tracta d’una reproducció. Segons els experts, la figura data dels anys 50 i no de 1865, com creien en un principi.

L’any passat, l’associació va aconseguir que tant aquesta com la resta de fornícules de la vila (n’hi ha quatre) fossin declarades elements de Protecció del Teixit d’Interès.

L’11 de juny s’exposarà la imatge al carrer

L’11 de juny s’exposarà la imatge als veïns i, al migdia, a les 14 h, ja es col·locarà al seu emplaçament de sempre. Els actes començaran als voltants d’un quart d’una a la plaça de la Virreina, on l’Àliga i el Lleó de la Vila faran una cercavila fins arribar a la cruïlla del carrer de la Fraternitat amb Llibertat.

Foto: Taller Avall

Catifa floral i L’ou com balla

Per tercer any consecutiu, la comissió de festes del carrer farà una catifa floral i L’ou com balla. Es farà amb un circuit tancat d’aigua i després es reutilitzarà. S’havia valorat fer L’ou com balla mogut per aire, “però l’energia necessària per fer-lo funcionar tot el dia era molt elevada”. A les 18 h es desfarà la catifa amb el ball dels gegants a sobre.