ESTEVE NABONA, director artístic de Clavé XXI "Tot el que són manifestacions artístiques que es porten a un escenari i que rep després l'escalf del públic és una manera de treballar l'autoestima de treballar molt la comunicació amb el públic, en aquest cas són les famílies, per tant és una qüestió social i una cohesió familiar."
Ja fa cinc anys que el projecte Clavé XXI engresca els més joves a incorporar-se al món del cant coral.
Als nois, pujar dalt de l’escenari i sentir l’escalf del públic després d’haver treballat en equip durant tot un any els apuja l’autoestima i els ajuda de manera inestimable en la seva cohesió social. Ho diuen convençuts els professors i directors de l’Escola Coral de l’Orfeó català, responsables dels cors Clavé.
El projecte neix inspirat precisament en els cors d’Anselm Clavé, que també tenien per objectiu fer arribar el cant a totes les capes de la societat. Ara, cinc anys després de l’inci d’aquest projecte, que rep el suport de l’Obra Social la Caixa i la Fundació Divina Pastora, sembla que fins i tot el nivell artístic dels cantants ha pujat i força.
El concert d’enguany ha portat per lema “Un món de cançons” i, amb l’acompanyament dels músics de l’Orféo Català i de l’Orquestra Simfònica del Vallès, ha volgut fer un repàs dels temes musicals més destacats dels cinc continents. El concert és obert a totes les famílies i també pretén obrir les portes del Palau de la Música als veïns de Ciutat Vella. Com a fi de festa, els cors han cantat la cançó ‘L’Empordà’, d’Enric Morera.