Prop de 150 tallers artístics de la ciutat obren les portes entre aquest cap de setmana i el vinent per mostrar com hi treballen els professionals. Es tracta de la iniciativa Tallers Oberts, que ja s’ha celebrat en altres ocasions i que serveix per promocionar la feina dels artistes locals. La cita ha arrencat aquest cap de setmana amb els espais de Ciutat Vella i el Poble-Sec.

En aquesta trobada, el col·lectiu d’artistes i artesans mostren la part més íntima de la seva tasca creatiu: el taller i el procés. És una oportunitat única perquè la majoria de tallers no estan oberts al públic durant la resta de l’any. L’associació A-FAD hi és al darrere i fa més de 20 anys que se celebra.

Tallers Oberts va començar a Ciutat Vella, però es va anar estenent a altres barris de la ciutat. En aquesta edició hi participen tallers del Poble-Sec i Ciutat Vella, que obren els dies 20, 21 i 22 de maig; i els tallers de Gràcia i Sarrià, que obriran el 27, 28 i 29 de maig.

Amb l’ajuda d’aquest mapa de Ciutat Vella, el públic pot passejar pel centre històric de Barcelona i visitar la quarantena de tallers que fan jornades de portes obertes aquest cap de setmana. Al Poble-Sec hi participen 34 espais, tots localitzats en aquest altre mapa.

Les rutes inclouen espais oberts de tot tipus: pintura, dibuix, joieria, fotografia, escultura, entre d’altres. Durant les portes obertes, els tallers llueixen una imatge poc habitual perquè s’hi fan concerts en directe, “performances” i projeccions de vídeos. En altres casos, els professionals fan demostracions de tècniques per gravar, tallers de dibuix, de decoració de llibretes, entre d’altres.

Tot i que bona part de l’activitat se centra durant el cap de setmana, la resta de dies també s’ha programat l’Entre Tallers, amb visites a d’altres espais culturals que habitualment ja estan oberts al públic, com la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies, el MNAC, MACBA o Museu Picasso.

Més enllà de Barcelona, arreu de Catalunya també hi ha tallers que obren les portes durant aquests dos caps de setmana.