El gracienc, antropòleg, músic i activista cultural Josep Fornés és el creador d’un joc interactiu sobre la tradició de la festa de Sant Antoni que aquest any torna a activar-se, coincidint amb la celebració de la Festa Major de Sant Antoni 2022.

A través d’un enllaç, al mòbil, la tauleta o l’ordinador, els usuaris podran endinsar-se en el conte de ‘Sant Antoni i el dimoni’. Una història i uns personatges amb els quals anar recorrent els quatre barris de la ciutat on se celebra aquesta festa: Sant Antoni, el Clot, Sant Andreu de Palomar i la Vila de Gràcia. Amb la flauta de bec, el xiulet, el clarinet i el pandero, Fornés mateix ha posat bona part de la música del conte. Els personatges i la història amaguen detalls sobre la ciutat i fan homenatge a diferents personatges reals, tot barrejat amb la fantasia característica dels contes.

Un conte inspirat en personatges reals

El conte es pot llegir o escoltar i també amaga algun joc, a més s’ha de resoldre un enigma: trobar on és sant Antoni. En el seu pas per Gràcia, l’Atzeries s’ha aliat amb el dimoni per segrestar sant Antoni, qui segons Fornés, s’assembla al mallorquí Toni Torrents, qui va portar fa anys els Foguerons de Sant Antoni de Sa Pobla a la Vila.

Il·lustració de sant Antoni, inspirat en Toni Torrens, feta per Mar Guixé