L’hospital maternoinfantil de la Vall d’Hebron vol millorar l’atenció als nadons prematurs o amb dificultats i les seves famílies. Han impulsat una campanya de micromecenatge per crear un nou centre de neonatologia avançada, per tal de potenciar el contacte “pell amb pell”, bàsic per al desenvolupament d’aquests infants.

Cada any neixen a l’Hospital Vall d’Hebron prop de 2.800 nadons i més de 660 necessiten atencions especials. Ara, les famílies dels infants prematurs els poden visitar a la unitat de neonatologia. L’hospital, però, vol fer un pas més enllà i crear un nou centre. Bàsicament suposarà habilitar habitacions familiars d’ús exclusiu. L’objectiu és que se sentin com a casa i puguin quedar-se tot el temps que necessitin (a la unitat actual, han de marxar per poder dormir). L’espai també disposarà de zones de treball i de descans per a professionals i familiars. Aquest model d’atenció, que potencia la funció de la família i facilita el seu rol cuidador, es podrà aplicar a tots aquells nadons que hagin superat l’etapa més crítica del seu ingrés. Els neonatòlegs asseguren que el contacte amb els pares de forma constant és essencial per al bon desenvolupament d’aquests infants.

La campanya s’anomena “Amb tu com a casa”. Està inspirada en la història de l’Álvaro. Aquest dimarts fa just un any que va sortir de l’hospital. Va néixer a les 25 setmanes de gestació, va pesar 650 grams i va haver d’estar ingressat durant tres mesos a la unitat de neonatologia. Ell i els seus pares són els protagonistes de la campanya que s’ha posat en marxa. Per construir la nova unitat es necessiten 880.000 euros, tot i que l’obra social de La Caixa ja n’ha aportat 250.000. Per fer les donacions es pot consultar el web www.ambtucomacasa.com o  la plataforma de micromecenatge migranodearena.