El barber diabòlic de Fleet Street ha fet seu l’escenari del Palau de la Música amb motiu del tradicional Concert de Halloween (l’any passat va sonar la banda sonora del film ‘Metrópolis’ de Fritz Lang). Més de 100 artistes han intervingut en la versió concert del musical de Stephen Sondheim. És el primer cop que un musical s’interpreta íntegrament al recinte modernista.

Pel director escènic, Jordi Prat i Coll, “s’obre la porta a recuperar títols i fer-los des d’un altre lloc. La partitura de ‘Sweeney Todd’ és de tal complexitat que quan es fa en un teatre s’han de reduir músics i el que s’escolta no és el que va compondre Sondheim. Aquí, per exemple, tenim un orgue i un cor de 60 persones”.

Llibret adaptat

El projecte va néixer de Prat i Coll i sobretot del direcor musical, Andreu Gallén. Sota la seva batuta, nou actors cantants, el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra Camerata Penedès. Els papers protagonises els han defensat Miquel Fernández i Aina Moliner. Són el barber Sweeney Todd, que ha estat injustament empresonat durant 15 anys i està assedegat de venjança, i la seva veïna Nellie Lovett, que fa els pitjors pastissos de carn de Londres.

La resta del repartiment l’han completat Ivan Labanda (Adolfo Pirelli), Eloi Gómez (Anthony Hope), Ana San Martín (Johanna), Jordi Vidal (Beadle Bamford), Maria Santallusia (captaire), Jan Gavilan (Tobias Ragg) i Xavier Fernández (jutge Turpin). “Hem escurçat les escenes dialogades al mínim però de manera que la història s’entengui i no sigui un saltar de cançó en cançó”, explica Prat i Coll.