Per tretzè any aterra a Ciutat Vella el Barribrossa, un festival que pretén estendre l’esperit de Joan Brossa als carrers i equipaments de la ciutat. Enguany s’hi oferiran una desena d’espectacles de circ, teatre i performance gratuïts. Aquest 2016 el certamen recorda el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull i també el centenari del moviment dadaista a través del Voltaire.

Entre els espectacles que s’hi podran veure: ‘Maiurta’. La companyia los Galindos, últim premi nacional de cultura, planta la carpa nòmada davant del Mercat del Born. Dins la pista circular, Marcel Escolano ret homenatge al circ i als oficis tradicionals, així com a les cultures nòmades que han fet “durant segles la transmissió oral del coneixement.”

Dins el Barribrossa 2016 també s’hi podrà veure ‘Alone. Història d’un nàufrag’ de la Companyia Sebas que narra el viatge físic i emocional d’un personatge que arriba a una illa deserta. Es representarà al passeig del Born.

Tots els espectacles són gratuïts, tret de ‘Cinco tonos de color azul’, que es representarà al Centre Cívic Parc Sandaru i que narra les cinc etapes de dol després de la mort d’un ésser estimat.