trobada nacional gegants barcelona 2024

Ja es coneixen més detalls de l’acte més destacat dels 600 anys d’història dels gegants a Barcelona i Catalunya. És la Trobada Nacional de Gegants, que es farà al passeig de Lluís Companys el 28 d’abril. Hi participaran més de 600 gegants i 230 colles, que arribaran de diferents punts de Catalunya.

Quatre cercaviles per la Trobada Nacional de Gegants

Les colles sortiran de quatre punts propers a l’Arc de Triomf (Parc de la Ciutadella, plaça Comercial del Born, ronda de Sant Pere i Parc de l’Estació del Nord) per dirigir-se en cercavila al punt de trobada final, al passeig de Lluís Companys. Hi haurà una imatge històrica amb tots els gegants i un ball final conjunt a les 13 h a ritme de la música. Els gegants de la Ciutat i les colles de Barcelona faran d’amfitrions d’aquesta jornada.

Exposició a El Born CCM

Però abans d’aquesta data ja hi haurà més activitat gegantera. Del 21 al 27 d’abril es farà una exposició de 30 colles geganteres de Barcelona a El Born CCM. L’horari per veure la mostra serà de 10 a 20 h.

Mostra de gegants centenaris

A l’octubre hi haurà l’exposició de gegants centenaris i històrics de Catalunya. La trobada permetrà veure figures de més de 100 anys o d’altres inspirades en peces de fa més d’un segle, que s’han recuperat en els últims anys. A banda, els dies 18 i 19 d’octubre a El Born CCM i al Palau de la Virreina tindrà lloc el Congrés Geganter amb taules rodones i ponències.