El fotoperiodisme interessa i la prova és aquesta imatge. Llargues cues que s'han repetit tots els dies d'aquest pont. Només ahir van visitar el "World Press Photo" més de 3.000 persones. L'espera val la pena per al públic més fidel, que té clar quin és el valor més destacat d'aquesta mostra. ANTONI PARERA "Veus molt la realitat del que passa avui en dia al món, sobretot en països amb els quals no tenim gaire contacte i aquí en dóna una visió bastant particular d'ells." JOSEFINA MÚÑOZ "Vinc cada any i hi ha imatges molt impactants i algunes molt interessants que sempre m'agraden i sempre aprens alguna coseta." MENO VON REIN "Este año me parece que son menos violentas, pero son muy bonitas en general." En aquesta desena edició s'han seleccionat en total 130 finestres al món, instants captats a tots els racons del planeta, amb una força visual que mai no deixa indiferent. Aquest any hi han participat prop de 6.000 fotògrafs. Els que vulguin estar presents el 2015 ja fa setmanes que poden enviar les seves millors instantànies. Aquesta edició del "World Press Photo" tanca consolidant aquesta mostra com una de les exposicions que més públic atrau a Barcelona. El reclam de les millors imatges promet encara superar rècords cada any que passa.

El 6 de novembre va arribar a Barcelona el World Press Photo, la reconeguda exposició internacional de les millors imatges de fotoperiodistes de tot el món. En aquesta edició s’han exposat les 130 fotografies de 2013 premiades per l’entitat organitzadora, la Fundació Photografic Social Vision.

Entre les fotografies d’aquest any hi ha cinc guanyadors de Barcelona: Pau Barrena en la categoria de Retrats de l’Entorn; Moisés Samán, segon premi en la categoria de Temes d’Actualitat, i l’equip format per David Airob, David Ramos i José Bautista, que tenen el tercer premi en la categoria de Curtmetratges de la secció multimèdia.

Aquesta ha estat la 10a edició del World Press Photo, que ha rebut més de 98.000 imatges de 5.754 fotògrafs diferents. Es tracta d’una exposició que ja s’ha convertit en referent per a tots els amants de la fotografia.