Totes les colles barcelonines van fer les seves primeres actuacions per Santa Eulàlia i avui els de Gràcia i Sants han reprès definitivament l’activitat amb aquesta jornada, que ja és tota una tradició anual. La diada de Sant Medir, a més de ser una jornada festiva, serveix a les colles per acabar de preparar la temporada abans que comenci.

Al març, les colles solen reprendre la seva activitat d’assajos, entrenaments i posen a prova noves construccions que exhibiran quan comenci la temporada. “Ens agradaria tornar a repetir els grans castells que vam fer l’any passat com el dos de nou o el pilar de vuit”, diu Pau Camprovin, cap de colla dels Castellers de Sants.

La trobada castellera d’aquest diumenge ha començat amb un cinc de set de Gràcia, que a la segona ronda han descarregat un quatre de vuit i han finalitzat amb un potent i celebrat set de set.

Els borinots de Sants han començant amb mal peu: no han pogut descarregar un cinc de set que ha fet llenya, però a la ronda següent s’han recuperat amb un set de set i han tancat l’actuació amb un quatre de set.

La colla de Sant Cugat ha descarregat un quatre de set, un cinc de set i un tres de set sense complicacions.

La festa ha continuat amb un pica-pica per a totes les colles castelleres participants, amb la Federació de Colles de Sant Medir, organitzadora de la diada.

Sant Medir és una festa arrelada a Gràcia i Sants, però també a Sant Cugat del Vallès, on és copatró del municipi. Per això es fa aquesta diada conjunta. Aquest any els amfitrions han estat la colla de la Vila de Gràcia, que estan molt contents de fer la diada a la plaça del Raspall, que els agrada molt perquè “té molta mida castellera”, segons Raimon Garriga, cap de la colla.