CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat de Catalunya "Aquesta és una factoria d'experiències que són indeslocalitzables. Això és una economia que es queda aquí per sempre i que garanteix experiències, vincles emocionals d'aquella experiència d'una persona que pot venir de l'altra punta del planeta" EUDALD TOMASA, responsable del contingut museogràfic "Estaria molt bé que els turistes s'emportessin identitat, perquè molts turistes que vénen a Barcelona al final s'emporten imatges de la nostra cultura una mica esbiaixades. Però també perquè la gent d'aquí hi puguem trobar un tros de la nostra identitat" JAUME FALGUERA, arquitecte responsable de la rehabilitació "És un edifici que parla per sí mateix. El modernisme no vol regles. El modernisme vol alliberar-se i aquesta la oportunitat que en Puig i Cadafalch té per fer una crítica a la trama Cerdà. No segueix la normativa de Barcelona, és a dir, fa servir uns patis que són diferents, fa servir una tipologia que és diferent"

Per primera vegada en els seus 110 anys d’història, aquest estiu la Casa de les Punxes ha obert les portes al públic. Tot i que funciona des del mes d’agost, aquest divendres se n’ha fet la inauguració oficial. Un cop visitats els espais rehabilitats, el president Carles Puigdemont ha destacat que l’edifici és “una factoria d’experiències, de vincles emocionals” on tot turista i tot català pot conèixer la identitat del país.

Jaume Falguera, arquitecte responsable de la rehabilitació, ha destacat sobretot la bellesa de l’immoble, d’estil modernista. De fet, ha assegurat que “és un edifici que parla per si mateix”, ja que Puig i Cadafalch, en dissenyar-lo, va desafiar el pla Cerdà. “No segueix la normativa de Barcelona, és a dir, fa servir traços diferents”, ha explicat.

Per la seva banda, el responsable del contingut museogràfic, Eudald Tomasa, ha destacat que a la Casa de les Punxes es pot trobar una part de “la nostra identitat”. Un aspecte que també és positiu, segons explica, per al turista que evita les imatges esbiaixades de la cultura barcelonina.

Els visitants, siguin turistes o locals, poden accedir a tres dels espais més destacats de l’edifici: la planta baixa i l’entrada principal, la planta noble i, per últim, el terrat. A més d’apreciar l’arquitectura modernista de l’immoble, el visitant s’aproxima a la figura de l’arquitecte Puig i Cadafalch i descobreix la llegenda de Sant Jordi a través de projeccions audiovisuals i experiències sensorials.