L’objectiu del Casa Asia Film Festival és acostar a Barcelona el millor cinema asiàtic però també un retrat de les diverses societats que conviuen actualment en aquell continent. Per això, aquest any hi ha una oferta renovada, que inclou pel·lícules de 2015 i 2016 de diversos gèneres i que en molts casos només s’han estrenat en festivals.

En declaracions a BTV, la directora del certamen, Menene Gras Balaguer, ha explicat que es tracta d’una programació que “permet fer un viatge per aquells països, que cada espectador es pot construir segons el seu interès”.

El primer tast s’oferirà entre aquest divendres i el dimecres 9 de novembre, amb una selecció de 12 títols que Gras Balaguer considera “imprescindibles” per les temàtiques que aborden com per la singularitat del seu discurs narratiu sobre les pròpies identitats nacionals.

La resta de cintes es projectaran a partir del dimecres 9, quan s’inauguri oficialment el certamen amb la pel·lícula ‘Dong Ju, retrat d’un poeta‘, del director coreà Lee Joon Ik.

Precisament, una altra novetat és la incorporació de més seccions: a la secció Oficial i la secció Panorama, que premiaran cada una la millor pel·lícula, el millor director i el millor guió, aquest any s’hi sumen les seccions Discoverles, dedicada a films inèdits; l’Epecial, per a la cinematografia asiàtica emergent, i la Filipino Classics, dedicada al cinema filipí dels anys 70. Aquest apartat permetrà veure 6 títols acabats de restuarar en un “esforç molt important per donar a conèixer aquestes cintes i que no es quedin només a Filipines”.

En total, aquest any es donaran 11 guardons, entre els quals el Premi del Públic o el Premi Honorífic, que s’atorgarà a la pel·lícula de Malàisia ‘Redha‘, un film que Menene Gras Balaguer destaca especialment per la seva sensibilitat i valentia a l’hora de parlar de l’autisme.