cartell carnaval 2022 barcelona

Barcelona ja té cartell del Carnaval 2022. La festa se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març a les places i carrers de la ciutat.

L’il·lustrador barceloní Adrià Marquès, “El Marquès”, és el responsable de la imatge del cartell d’enguany, una il·lustració que juga amb el dibuix, que es pot veure del dret i del revés, ja que funciona de la mateixa manera donant-hi la volta. Dos arlequins amb serpentines, plomes, antifaç i barret anuncien els dies de disbauxa que viurà la ciutat.

“El de dalt a baix i el de baix a dalt”

L’artista explica que la idea era agafar una vella dita d’aquestes festes: “El de dalt a baix i el de baix a dalt”. Amb aquesta premissa ha imaginat un personatge siamès que es pot girar i “té sentit”. “Volia representar aquesta inversió de papers que, des d’un principi, va representar els primers Carnavals”, explica Marquès. Per al grafisme explica que s’ha inspirat en el cartellisme del Carnaval venecià de principis del segle passat.

Marquès va començar fent portades de discos i cartells i treballant per a segells com BCore o Bankrobber. Explica que s’inspira en els dissenys de meitat del segle passat, en portades de jazz de l’època i també “en la cultura musical més variada”.

Còpies del cartell a disposició dels ciutadans

L’Ajuntament de Barcelona posa còpies del cartell a disposició dels ciutadans. Com ja va passar amb la imatge de la Mercè 2021, la il·lustració del Carnaval d’enguany es pot recollir a la Sala Ciutat i al Palau de la Virreina fins a esgotar-ne les existències.

30 rues als barris

A Barcelona s’han confirmat de moment 30 rues als barris. Fa dos anys, abans de l’arribada de la covid a Catalunya, n’hi va haver fins a 50 a la ciutat.