El mapa de les 27 rues de Carnaval que aquest dissabte recorren els carrers no deixa lloc a dubtes: avui toca disfressar-se i sortir a divertir-se, però no agafar el cotxe ni l’autobús per la majoria de barris de la ciutat. TMB informa amb detall dels recorreguts de totes les rues i recomana moure’s en metro, perquè hi ha una seixantena de línies d’autobús que veuen modificats els seus horaris o recorreguts per esquivar les rues.

Al matí, la ciutat encara ha estat prou tranquil·la pel que fa al Carnaval, perquè només hi havia rues de carrer en quatre barris: el Putxet (10 h), la Sagrada Família, Sant Martí (11.30 h) i el Congrés i els Indians (12 h). Totes aquestes rues són sobretot infantils. La de la Sagrada Família, més que una rua, ha estat una festa al carrer de Provença, tallat entre Padilla i Lenpanto, just al davant del Casal Infantil Sagrada Família. Desenes de famílies s’han aplegat per compartir la disfressa tant dels més petits com dels pares més valents. Tots junts han ballat pels carrers a ritme de batucada i més tard han  gaudit d’un espectacle musical en un petit escenari habilitat al carrer de Provença.

A la tarda és quan les 23 rues de Carnaval prenen els carrers de tots els districtes. A Ciutat Vella, la dels petits (Petit Carnavalassu) surt a les 16.30 h de la plaça de Sant Just i la dels grans, dues hores més tard de la plaça de la Mercè. Són, en realitat, les rues del barri Gòtic, perquè les del Raval i la Barceloneta es posposen fins a la setmana vinent: dissabte a la tarda la Ravaltolstada i diumenge al matí la Carnavalada que surt del Moll del Rellotge. A l’Eixample, aquesta tarda hi ha dues rues de Carnaval: una a partir de les 16.30 h al carrer de Provença, tallat entre Lepant i Padilla; l’altra arrenca a les 17 h de la plaça del Fort Pienc. A l’Esquerra de l’Eixample, el rei Carnestoltes haurà arribat a les 12 h a l’Espai Germanetes, que aquest cap de setmana celebra el primer aniversari de gestió veïnal.

La Gran Rua de Carnaval de Sants recorre l’eix del carrer de Sants, des de la Rambla de Badal fins al de la Creu Coberta, a partir de les 17.30 h. Una hora més tard, els barris de la Marina fan la seva pròpia rua des de la plaça de les Matemàtiques. A Montjuïc també hi ha rua de Carnaval, però diumenge 22 al matí. La Rua de Carnaval de les Corts surt aquest dissabte a les 17 h dels Jardins de Bacardí i la de Sarrià, a les 18.30 h de la plaça del Consell de la Vila, on el rei Carnestoltes Pispagrues va arribar per Dijous Gras amb una altra rua.

Tres rues de Carnaval aquest dissabte a la tarda al districte de Gràcia: la primera, la del Camp d’en Grassot, que surt a les 17 h de la Sedeta; la de la Vila de Gràcia arrenca una hora més tard dels Jardinets; i a les 18.30, el barri del Coll fa la seva pròpia rua de Carnaval des del Parc de la Creueta. La Gran Rua de Carnestoltes d’Horta arrenca el seu recorregut a les 16.30 h a la plaça de la Cosmos. Dins del mateix districte, al Carmel fan una altra rua des de la plaça de Salvador Allende a partir de les 17 h.

A Nou Barris, sis barris fan rues de Carnaval que arrenquen entre les 18 i les 18.30 h i conflueixen a les 19 h al pirulí que hi ha a la via Favència per baixar plegades per la via Júlia. Són concretament els barris de les Roquetes, Verdun, la Guineueta, la Prosperitat i la Trinitat Nova. La Rua de Sant Andreu és diumenge, però les de la Sagrera (17.15 h) i la Trinitat Vella (18 h) es fan també aquest dissabte a la tarda. En canvi, en aquest mateix districte, els barris de Navas, el Bon Pastor i el Baró de Viver les van fer divendres. La Rua de Carnaval de Sant Martí també es fa diumenge al matí, per la rambla de Guipúscoa, però la del Clot i el Camp de l’Arpa té previst sortir exactament a les 17.13 h d’aquest dissabte del passeig de Maragall, entre els carrers de Freser i de Sant Antoni Maria Claret. Al Poblenou, a les 17 h comença la rua de Carnaval a la part alta de la rambla, per sobre del carrer de Pere IV, que acabarà amb una festa familiar i graellada a la nit davant de Can Felipa.

El Carnaval a Barcelona se celebra, doncs, de forma descentralitzada als barris aquest dissabte. La gran rua central pel Paral·lel va deixar d’organitzar-se fa tres anys. Des de llavors, l’Ajuntament ha recuperat el Carnaval més tradicional amb els balls, el cercavila, la batalla campal i el sarau de la Taronjada, centrats als barris de Santa Caterina i la Ribera. Tot això tindrà lloc diumenge a la tarda i, a partir de les 18 h, ho podràs veure en directe aquí al BTVNotícies.cat.