"Aquest dia ni rebo ni faig, depèn". "Posar llufes quan treballava en un despatx, grosses en els directius". "I si me posen una broma, pues no me'n dono compte". "Los nens eren los que més bromes feien, que anaven pel carrer i penjaven a la gent los ninots, però ara ja s'ha perdut una mica, sí".

El dia dels Innocents és un dia en què totes les bromes valen, amb el consentiment, fins i tot, d’aquells a qui no agrada rebre-les. Els grans i petits comerços s’afanyen aquests dies a omplir els aparadors amb articles de broma, disfresses i trampes per sorprendre. La broma clàssica de tota la vida, sobretot a llocs més seriosos com despatxos, és la de posar llufes als companys de feina, familiars o amics. Tot i que els nens eren els que més bé s’ho passaven penjant llufes o gastant altres bromes, cada cop es perd més aquesta tradició.

Aquesta celebració d’origen cristià i pagà va de caiguda. Les botigues especialitzades diuen que les vendes ja no es concentren als voltants de la data, sinó que són constants durant tot l’any. La llufa és la broma més fàcil a gastar, però n’hi ha d’altres que es prefereixen per fer un pas més. Altres bromes típiques d’aquest dia són la de canviar la sal pel sucre, canviar l’hora dels rellotges o enganxar una moneda al terra.

També s’ha d’anar en compte amb les notícies que apareixen en dies com avui: n’hi ha algunes de sospitoses que circulen per la xarxa com que el Círcol es converteix en la seu del Govern de la República de Catalunya, apareguda al Diari de Reus aquest matí; que Apple gestionarà la estructura informàtica de la Consulta per la independència, en una pàgina web d’informàtica, o que el Tribunal Suprem condemna un soldat que es va apunyalar per deslliurar-se d’una guàrdia, segons el 324.