Vet aquí la sorpresa. El pessebre de Barcelona per aquest Nadal 2021 superarà els límits de la plaça de Sant Jaume i tindrà figures lluminoses a les façanes d’edificis des de la via Laietana fins a la Rambla, aprofitant l’eix dels carrers de Jaume I i Ferran. Durant tot aquest recorregut, es podran veure als balcons una cinquantena de figures amb llum LED al perímetre. Algunes es recuperen de la instal·lació que l’autor Jordi Darder va fer per al pessebre del 2017.

El bou, a l’Ajuntament de Barcelona, i la mula, a la Generalitat de Catalunya

A la plaça de Sant Jaume hi haurà dues figures tradicionals del pessebre a les façanes de l’Ajuntament i de la Generalitat fetes amb bandes flexibles de PVC daurat que generen un efecte mirall. Les bandes fan 15 cm d’amplada i estan tensades sobre una trama de cables d’acer inoxidable. A l’Ajuntament hi haurà la figura del bou i a la Generalitat s’hi veurà la mula.

ajuntament
A la façana de l’Ajuntament de Barcelona es comença a intuir la figura del bou feta amb bandes daurades

Darder ha explicat que a la plaça hi haurà, també, figures relacionades amb el bestiari (gallines, porcs, ratolins, gossos…) i que als carrers de Jaume I i Ferran hi haurà personatges humans. El naixement estarà “en un portal humil”, ha assegurat l’autor, que ha convidat els ciutadans a trobar-lo. També ha dit que el caganer serà difícil de trobar.

Exposició de pessebres en comerços

L’altra novetat del pessebre 2021 de Barcelona és l’exposició de 23 versions diferents de pessebre que estaran repartides per baixos de comerços i entitats en l’eix dels carrers de Ferran i Jaume I. En la creació hi han participat diversos artistes d’àmbits tan diversos com l’escultura, la pintura, les arts audiovisuals o la forja. També hi haurà pessebres tradicionals.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha explicat que per al 60è aniversari del pessebre de Sant Jaume han volgut crear una nova versió que convidi la ciutadania a “baixar al centre”. Martí ha dit que pel mal temps el pessebre potser no estarà acabat per aquest divendres, però que estarà llest dilluns o dimarts vinent. El pressupost frega els 200.000 €, tal com va denunciar el PP, dels quals la Generalitat n’ha aportat 22.000.