En una entrevista a BTV, Alberto Guijarro, director de l’Apolo, ha explicat que la sala està a punt d’engegar un nou projecte: Ca l’Apolo. Es preveu que comenci a funcionar durant el segon semestre de 2016 i funcionarà com un espai de creació de músics, bandes i tècnics. El director del mític local del Poble-sec ha explicat que fa dos anys que treballen per engegar Ca l’Apolo i especifica que “sempre hem tingut molta relació amb grups emergents i això és el pas següent”: es facilitarà la residència a alguns artistes, la gravació de discos, en gestionaran la carrera i faran formació a tècnics de so i llum i microfonistes.

Guijarro ha especificat que actualment hi ha un buit de formació de tècnics i per aquest motiu creuen necessari “enfortir aquests oficis”, malgrat que no seran formacions de caràcter acadèmic i, per tant, no tindran una titulació.

Un altre dels motius que els ha impulsat a engegar Ca l’Apolo és que, segons Guijarro, Barcelona necessita espais de petit format perquè puguin començar a tocar les bandes emergents: “Tenim peus de fang des de fa molts anys” en aquest tema, diu.

Guijarro també és un dels responsables del festival Primavera Sound. Ha confessat que els ha “sorprès” que les entrades de la nova edició s’esgotin tan ràpid, malgrat que apunta que això ha estat possible gràcies a “la inèrcia d’altres anys i pel bon programa previst per a aquest 2016“.