En el moment de l’obertura al públic, l’11 de setembre de 2013, l’equipament ja va batre rècords. En una única jornada van anar a conèixer l’antic mercat fins a 10.000 persones. Això podia preveure que l’edifici havia despertat molt d’interés entre els ciutadans. Les estimacions que havia fet l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) eren de 750.000 visitants durant el primer any i només en sis mesos s’ha superat el milió de persones. Per les dues exposicions que s’han programat durant aquest temps ,“Barcelona 1700 de les pedres a les persones” i la mostra temporal “Fins a aconseguir-ho”, hi han passat 124.870 persones. La ruta pel jaciment ha rebut 19.782 visites.


La formació educativa en aquest espai també ha atret a 12.000 escolars. En total, 241 centres educatius han anat fins a El Born per impartir algun tipus de classe o formació relacionada amb la història de la ciutat.

Durant aquest mig any, El Born Centre Cultural ha servit per programar-hi diversos tipus d’activitats. Ha acollit obres de teatre com ‘L’Auca del Born’, la passarel·la 080, s’ha vestit de Carnestoltes i també s’ha convertit en un escenari de concerts. Els actes en aquest equipament no s’aturen. Durant els dijous de març i el 3 d’abril es farà el Cicle DO Europa amb diàlegs de Moni Terribas amb filòsofs europeus. El pròxim 14 de març  l’Orquestra Montsalvat es presentarà en públic en aquest escenari. El Born CC també acollirà actes per Sant Jordi i veurà com se celebra el V Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya.

El Born Centre Cultural també ha aconseguit fer-se un espai a les xarxes socials i actualment té 5.172 seguidors a Twitter (@elborncc).