PACO CAMARASA, comissari de BCNegra "Hi ha més complicitats, cada vegada la banda de BCNegra s'amplia, s'amplia molt, hi ha museus, teatre, cinema..." BERTA SUREDA, comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona Continuarem treballant en el festival perquè la propera edició sí estigui en el marc d'aquestes noves estratègies entorn de la literatura, la lectura, les llibreries, les editorials."

Amb França com a país convidat i el conservatori del Liceu com a seu central, la BCNegra prepara la presa de Barcelona quatre mesos després del tancament de la llibreria Negra i Criminal i en un moment en què aquest gènere literari està més de moda que mai.

El certamen barrejarà la literatura amb altres arts com la fotografia, el cinema, la ràdio i també el teatre, una de les peces clau d’aquesta edició. És per això que del 29 de gener a l’1 de febrer a la Fàbrica Moritz es podrà veure, per exemple, el docuthriller ‘Port Arthur’, creat per Jordi Casanovas.

A més de la creadora del comissari venecià Guido Brunetti, Donna Leon, a la cita també hi participaran dues icones de la novel·la negra francesa, Michel Bussi i Bernard Minier. El periodisme d’investigació també tindrà el seu protagonisme: s’homenatjarà el periodista Xavier Vinader en una taula rodona moderada per l’exdiputat David Fernàndez i també hi haurà moments per recordar l’escriptor Rafael Chirbes.

Una altra cita imperdible del certamen serà el lliurament del premi Pepe Carvalho a Donna Leon, en reconeixement a la trajectòria de l’escriptora. Es farà el dijous 4 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

En la presentació del certamen, la comissionada de Cultura, Berta Sureda, ha dit que confia que el festival es pugui beneficiar de la integració de la ciutat a la xarxa de literatura de la Unesco.