Carles Lalueza Fox, director del Museu de Ciències Naturals

(ACN) El biòleg Carles Lalueza Fox, investigador de l’Institut de Biologia Evolutiva del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC – Universitat Pompeu Fabra), és el nou director del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Lalueza ha estat escollit per unanimitat. El jurat ha valorat que és un científic de primera línia internacional amb una trajectòria divulgadora sòlida.

El nou director assumeix, entre d’altres, els reptes de culminar la construcció de les seus històriques i definir el futur Museu Nacional de Ciències Naturals de Catalunya. El concurs es va convocar per cobrir la vacant que deixa per jubilació Anna Omedes, que ha estat 37 anys al servei de la institució. D’aquests gairebé 40 anys, n’ha passat 25 exercint com a directora.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona va deixar enrere les seus històriques i va obrir les portes de l’espai nou, el Museu Blau del Fòrum, el 2011, fa 11 anys. En aquest temps, també ha viscut transformacions, com l’obertura d’una nova zona expositiva a la coberta, on es poden veure tres prats mediterranis. El desè aniversari es va celebrar el 27 de març passat, amb més de 2.000 visitants.