don winslow

L’escriptor estatunidenc Don Winslow rebrà dijous 10 de febrer el Premi Pepe Carvalho 2022. Finalment la seva presència serà telemàtica per motius de salut que han fet que no pugui viatjar a Barcelona, com estava previst.

L’escriptor rep aquest reconeixement en el marc del festival BCNegra que torna a la presencialitat amb un doble epicentre: El Molino i l’Aliança del Poblenou. El jurat de la 17a edició reconeix el novel·lista novaiorquès per la seva capacitat de transformar la investigació i la informació en material de creació.

El jurat format per Carlos Zanón, Anna Abella, Núria Cadenes, Rosa Ribas, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán destaca la capacitat de Winslow de retratar el món amb obres singulars que parteixen de la realitat per convertir-se en un implacable “cop de puny literari”.

Don Winslow i el narcotràfic

És l’escriptor que coneix millor els secrets del narcotràfic a Mèxic. La seva trilogia amb ‘El poder del perro’ (no és la novel·la en què es basa la pel·lícula de Jane Campion), ‘El cártel’ i ‘La frontera’ explora amb cruesa la violència i els poders econòmics que genera aquesta realitat social.

L’autor de ‘La ciudad en llamas’ va estudiar periodisme i història africana a la Universitat de Nebraska i va treballar d’investigador a Sud-àfrica. També ha fet de guionista de cine i televisió, i alguna de les seves novel·les com ‘Savages’ s’ha adaptat al cine, sota la direcció d’Oliver Stone.​

En directe per betevé

Un any més, betevé farà la retransmissió del lliurament del Premi Pepe Carvalho en directe a les 18 h, un acte que l’any passat va registrar una audiència de 23.776 espectadors amb el reconeixement de l’escriptora Joyce Carol Oates. Una edició, la BCNegra 2021, que va triplica l’audiència amb la virtualitat.

Uns premis amb 16 anys d’història

L’Ajuntament de Barcelona concedeix el Premi Pepe Carvalho des del 2006, un reconeixement i homenatge a l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i el seu magistral detectiu de ficció, Pepe Carvalho.

Novel·listes como Francisco González Ledesma, P. D. James, Ian Rankin, Andreu Martín, Donna Leon o Juan Madrid formen part de la llista de guanyadors d’aquests premis de la novel·la negra i policíaca.