El festival de cinema colombià de Barcelona La Diàspora ret enguany homenatge al director Sergio Cabrera. El certamen li dedica una retrospectiva, que permet fer un bon repàs de l’obra del cineasta que també ha fet documental i sèries de televisió.

El certamen es va inaugurar aquest dijous al vespre amb la projecció del film més recent de Cabrera, ‘Todos se van’, però fins a l’1 de novembre a la Filmoteca de Catalunya es podran veure moltes altres de les seves pel·lícules. Entre les quals també ‘La estrategia del caracol’, una de les més reconegudes del director i que permetrà recordar el seu pare, Fausto Cabrera, mort recentment  i a qui va dirigir en diverses ocasions.

El repàs de les pel·lícules del director colombià permet també donar un cop d’ull a la seva vida intensa i apassionant. Nascut a Colòmbia, fill d’un espanyol exiliat i d’una actriu colombiana, va viure l’adolescència a la Xina de la Revolució Cultural i de retorn al seu país, va passar quatre anys amb el moviment guerriller del Ejército Popular de Liberación (EPL). Les seves pel·lícules s’han projectat a festivals internacionals com el de Venècia. També ha treballat molt a la televisió, per exemple, a càrrec de la sèrie ‘Cuéntame’ durant quatre anys.