La Barcelona Gallery Weekend vol potenciar les galeries de la ciutat, i reforçar i fer visible el teixit artístic de Barcelona. Ho fa amb diverses activitats, entre elles rutes guiades per barris per donar a conèixer les galeries d’art a la ciutadania, amb la presència dels galeristes i alguns dels artistes.

House of Chappaz, homenatge LGTBI

Una d’aquestes rutes és la de Gràcia, que ha començat a la galeria House of Chappaz, un espai que s’inspira en les anomenades “cases de voguing” de Nova York que a finals dels anys 70 van ser llocs de refugi per a persones LGTBIQ+. S’hi mostra l’obra d’artistes nacionals i internacionals que reflexionen sobre la sida, fent un paral·lelisme amb la pandèmia de la covid-19. “És una forma d’apropar-nos al públic en general, als col·leccionistes i institucions”, explica Ismaël Chappaz, codirector de la galeria.

Art polític a Imaginart

La ruta de Gràcia també ha fet parada a la galeria Imaginart, especialitzada en art polític. S’hi exposa l’obra transgressora i reivindicativa de María Eugenia Trujillo, que parla dels tabús de la sexualitat femenina. Una galeria que centra els seus esforços en exposar artistes crítics amb l’status quo, l’obra dels quals ha patit atacs o fins i tot la censura en algun moment.

Fàbrica tèxtil reconvertida en galeria Alzueta

L’última parada de la ruta guiada pel barri de Gràcia és la galeria Alzueta, situada en una antiga fàbrica tèxtil. Un espai que vol ser el reflex creatiu que uneix la voluntat, l’art i els desitjos dels creadors contemporanis. S’hi mostra l’obra onítica i colorista de l’artista suïssa Gabrielle Graessle, protagonitzada per animals.

Participació de més galeries que mai

La setena edició de la Barcelona Gallery Weekend enguany incorpora 33 galeries d’art contemporani de la ciutat, més espais que mai. Hi exposen 70 artistes nacionals i internacionals amb la presència d’una setantena de col·leccionistes. Del 15 al 19 de setembre s’hi fan xerrades, performances, instal·lacions i rutes guiades per fer valer les galeries.