El VII Barcelona Gallery Weekend creix incorporant més galeries, fins a un total de 33. Dues són de Barcelona: Valid Foto, especialitzada en fotografia, i Imaginart, centrada en art polític. Les altres dues són de l’Hospitalet i Sitges. A més, torna la barcelonina Marlboroug, absent durant anys en l’esdeveniment.

Per Susana Corchia, directora del BCN Gallery Weekend, la d’enguany és l’edició de la recuperació: “Tenim més preinscripcions de públic a les activitats i ens visiten uns 70 col·leccionistes, mentre que l’any passat, amb la crisi, en van ser només 25”.

Artévete, assessoria per al no expert

Com cada any, l’assistència a les galeries és gratuïta i es pot gaudir d’un ampli programa d’activitats. Més enfocades als professionals entre setmana, per al gran públic el cap de setmana. Hi ha xerrades, presentacions, visites guiades i fins i tot alguna performance i concert.

La novetat és Artévete, un pla d’assessoria per als qui no són compradors habituals d’art. No només en termes tècnics, sinó que també ajuden a orientar el comprador cap als seus gustos o preferències. “Hi ha gent que no s’atreveix a comprar perquè ho veu com quelcom elitista. Volem trencar aquest tòpic”, explica Corchia.

Visites virtuals

Del 15 al 19 de setembre s’exposa obra de 70 artistes de 20 països. L’actual edició és la de retrobament amb la presencialitat, però hi ha l’opció de fer visites a totes les galeries de forma virtual. Ho fa possible la plataforma d’art RedCollectors.