¤W0 71 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat Passeig de Lluís Companys aquest matí 00:02 És tota una experta en l'art de les puntes de coixí i, durant l'any, n'ensenya a les seves companyes de l'associació Conex de Premià de Mar. Avui s'ha instal·lat al passeig de Lluís Companys disposada a compartir la seva experiència. ¤W1 47 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l PAQUITA BALLESTER 00:13 PAQUITA BALLESTER "Hoy ha venido una señora y dice: 'Ay, que le quedan muy bien, ¿cómo las hace?' y así vamos, cada una enseña a la otra lo que sabe." Aprendre de la resta de puntaires és el que mou aficionades tant de Catalunya com de València, l'Aragó i les Illes Balears a venir fins aquí. En aquestes taules se n'han aplegat avui 2.200. ¤W2 46 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l CONXITA SUBIRANA 00:32 CONXITA SUBIRANA "Faig puntes, però encara no en sé fer gaires. Fa potser tres anys que hi vaig o així" ¤W3 50 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l MARÍA ELENA BERROCAL 00:39 MARÍA ELENA BERROCAL "Et distreus, t'agrada, comparteixes amb altres persones, veus persones d'altres associacions..." I al marge de les qui practiquen, també hi ha qui ha vingut a proveir-se de material. En la vuitantena de parades que hi havia a la trobada s'hi podia trobar de tot. Des de boixets i fils fins a agulles i ventalls a punt per enganxar-hi els treballs acabats. ¤W4 86 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l MARÍA JESÚS GONZÁLEZ Associació Catalana de Puntaires 00:57 MARÍA JESÚS GONZÁLEZ, presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires "Hi ha moltíssimes puntaires que no vénen a treballar assegures, sinó només per comprar. No ho sé, aquí al costat tenim una parada que té una meravella de boixets. Però boixets, coixins... tot això ho tenim aquí." CLARA ALIAGUILLA: "Entre els estands també s'hi poden trobar proveïdors internacionals com el que tenim al darrere. En aquest cas venen tot el material necessari per practicar les tècniques originàries de França. Us ho ha explicat des del passeig de Lluís Companys, Clara Aliaguilla"

La diada s’organitza cada any en una ciutat catalana diferent i està convocada per l’Associació Catalana de Puntaires que enguany celebra el 25è aniversari. Amb aquesta trobada dels amants de les puntes, es vol mantenir viva aquesta manualitat tradicional i creativa que també es va adaptant als nous temps.

Durant la jornada d’aquest diumenge,  a les 12 del migdia, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; ha cedit a l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, el testimoni perquè la capital de la Garrotxa n’organitzi l’any vinent la 27a edició.

Coincidint amb la Diada de la Puntaire, el pati de l’Ajuntament de Barcelona acull fins aquest diumenge l’exposició “Puntes ocultes” que mostra peces de puntes provinents de la col·lecció Francesca Bonnemaison. Per primera vegada s’exposen al públic peces de la col·lecció privada d’aquesta dama barcelonina, que es va distingir per millorar la situació social i cultural de la dona a principis del segle XX.