Aquest festival dóna el tret de sortida a l’Any Carmen Amaya, promogut per la Generalitat de Catalunya. El Departament de Cultura l’impulsa amb l’objectiu de redescobrir, honorar la memòria i difondre el llegat de la bailaora gitana en el centenari del seu naixement i 50 anys després de la seva mort.

Així doncs, bona part dels artistes, espectacles i produccions programades estableixen algun tipus de relació amb la bailaora i l’impacte del seu treball en el flamenc i la dansa en general.

Una de les grans actuacions d’enguany és el concert central de la nit d’aquest dissabte, el “Pansori meets Flamenco”, una barreja de música coreana i de flamenc protagonitzat per Jeong Ga Ak Hoe, Marta Robles i Alba Carmona.

A part de concerts, el festival també ha organitzat tallers per a les improvisacions i l’intercanvi d’expressions artístiques entre reconeguts creadors de la dansa i del flamenc. A més a més, Ciutat Flamenco també ofereix cursos de flamenc i de fotografia i convida tothom a visionar, de forma gratuïta, un recull de pel·lícules que va protagonitzar Carmen Amaya.