colita tanatori corts

Barcelona s’acomiada de la fotògrafa Isabel Steva, més coneguda com a Colita. El funeral se celebra aquest dimarts les 16.30 h al tanatori de les Corts i la vetlla ha estat oberta des d’aquest dilluns. S’hi han acostat personalitats del món de la cultura i la política, que han volgut dir-li l’últim adéu.

Entre els qui hi han acudit, el director de cinema i guionista Ventura Pons l’ha descrit com “una gran dona i una gran artista”, que tenia “molta humanitat”. Per la seva banda, l’artista i escenògraf Frederic Amat ha destacat el valor documental de les fotos de Colita, que ha afirmat que són “un testimoni meravellós”. En la mateixa línia s’ha expressat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha remarcat que era “una gran feminista però sobretot una defensora de les grans llibertats”.

Més enllà dels qui se n’han volgut acomiadar en persona, els missatges de condol ja van omplir les xarxes socials poques hores després que es conegués mort de la fotògrafa de la Gauche Divine. La família ha agraït les mostres de suport.

Exposició de Colita a Madrid

El responsable de l’arxiu personal de Colita, Francesc Palou, ha anunciat una exposició de l’artista. Serà el 29 de febrer al Círculo de Bellas Artes de Madrid. S’hi mostrarà el paper que va tenir Colita en el feminisme i la lluita pels drets de les dones.

Trajectòria compromesa i revelacions personals

Isabel Steva es definia a si mateixa com una persona “fama de dura però més tova que un croissant“. És una de les revelacions que va fer a betevé. I no va ser l’única. També va explicar l’origen del seu sobrenom, Colita. La trajectòria compromesa que li ha reportat nombrosos premis com la Medalla al Mèrit Artístic de l’Ajuntament, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat o el Premi Nacional de Fotografia, que va rebutjar per desavinences amb el govern de Mariano Rajoy.