El Teatre Condal obre temporada amb ‘Assassinat a l’Orient Express’. Es tracta de l’estrena europea d’una adaptació del clàssic d’Agatha Christie que va signar fa tres anys el nord-americà Ken Ludwig que fins ara només havia fet funcions als Estats Units. La versió catalana és d’Alícia Serrat i Iván Morales, també director.

És una producció de gran format de Focus, empresa que aquesta temporada ha apostat per noves produccions per superar la nefasta etapa dels darrers 18 mesos. “És un espectacle ‘mainstrem’ d’entreteniment per arribar al gran públic”, afirma sense embuts Eduard Farelo. L’actor encarna el famós detectiu.

Repartiment extens

Com demana la història, el repartiment és extens: al costat de Farelo, un Poirot diferent als que hem vist; treballen Rubén Ametllé, David Bagés; Anna Barrachina; Clàudia Benito; Maria Ribera; Isabel Rocatti; Vanessa Segura, Javi Vélez i David Vert.

Escenografia (uns mòduls mòbils donen forma als compartiments del famós tren), llums i espai sonor denoten un tipus de producció car de veure, en els darrers temps, en teatres privats. Iván Morales considera que un clàssic d’intriga com aquest és un caramelet. “Et permet fer un treball actoral de nivell, jugant amb certs personatges estereotipats, però alhora amb matisos”, assegura el director.

‘Assassinat a l’Orient Express’ fa funcions del 14 de setembre i fins al 14 d’octubre. L’estrena oficial és el 20 de setembre.