aprop guanya un premi bauhaus

Els allotjaments temporals APROP, construïts amb contenidors en un edifici al carrer Nou de Sant Francesc, a Ciutat Vella, han rebut un dels vint premis concedits per la Nova Bauhaus Europea. Aquests guardons reivindiquen les bones pràctiques i conceptes com la sostenibilitat, l’estètica i la inclusió. El projecte APROP ha estat guardonat en la categoria de solucions de vida modulars, adaptables i mòbils.

Un projecte polèmic

Els allotjaments APROP van ser una de les propostes estrella del primer mandat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, però les traves burocràtiques van fer que els projectes s’endarrerissin i que, dels tres plantejats, fins ara només se n’hagi fet un. Està previst que, els entorns de la plaça de les Glòries estrenin a finals d’any el segon bloc de pisos.

pisos prefabricats Ciutat Vella

Qui hi viu als APROP?

Els inquilins són persones i famílies de Ciutat Vella en situació de d’emergència social que hagin estat desnonades o estan en procés de ser-ho. Els allotjaments, tots en règim de lloguer, tenen caràcter provisional. S’adjudiquen fins que se’ls pugui oferir un habitatge definitiu.

Altres projectes barcelonins premiats

Un altre projecte de la ciutat de Barcelona, el terrat d’en Xifré, un jardí silvestre flotant també ha estat guardonat, en aquest cas en la categoria de patrimoni cultural conservat i transformat. A més, els premis Estrelles emergents de la nova Bauhaus han reconegut els projectes barcelonins ‘NEST’ i ‘Espais per a reconnectar els ciutadans amb les ciutats’.

Els premis de la Nova Bauhaus Europea s’han concedit en deu categories diferents entre els seixanta projectes preseleccionats. Els guanyadors de cada categoria rebran 30.000 euros. Cadascuna de les deu estrelles de la Nova Bauhaus Europea rebrà un premi de 15.000 euros per donar suport als conceptes i les idees desenvolupats per joves talents menors de trenta anys.