Barcelona ha donat la benvinguda al Carnestoltes 2022 amb un seguici per la Rambla protagonitzat pel Tòtil i la Belluga, reis del Carnaval. L’any passat l’Arribo va ser simbòlic per la covid-19 però enguany la rebuda al Carnestoltes ha recuperat la presencialitat i la festa amb un seguici des de la plaça de Colom al Palau de la Virreina a càrrec de la companyia Comediants que és un homenatge als quiosquers de la Rambla.

La comitiva de l’Arribo, acompanyada de capgrossos i gegants, ha anat parant als diversos quioscos de la Rambla i ha presentat els representants dels set pecats capitals, cadascun d’ells ambaixadors de les antigues viles barcelonines que en annexionar-se van formar la ciutat. Seguidament, al Palau de la Virreina, ha tingut lloc la Taronjada, una celebració amb confeti taronja i un castell de focs que recorda l’acte del 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges.

Tret de sortida al Carnestoltes a Barcelona

L’Arribo dona el tret de sortida de la resta de festivitats de Carnestoltes a la ciutat: concursos i degustacions de coques, truites i botifarres per Dijous Gras… A tot Barcelona hi ha programades una quarantena de rues de Carnaval als diferents districtes durant el cap de setmana i enterraments de la sardina Dimecres de Cendra com a fi de festa.