Tot i l’emergència sanitària, el rei i la reina del Carnestoltes ja han arribat a la ciutat per preparar la festa d’enguany. Ho fan respectant les mesures de seguretat i amb una programació adaptada a l’època de coronavirus. La principal novetat és que no hi haurà rues de barris. Aquesta vegada s’ha optat per un format virtual i algunes activitats estàtiques, i amb un públic reduït.

A partir del dilluns dia 8, i durant tota la setmana, a les xarxes socials de Barcelona Cultura i Barcelona Cultura Popular es podrà veure la història de com ha afectat el coronavirus a l’estat d’ànim de la reina Belluga -que ha perdut tota l’alegria- i de com el rei Tòtil intenta animar-la i fer-la riure. La proposta de la companyia Comediants es presentarà amb una sèrie de càpsules de vídeo.

En aquest context, els monarques més irreverents envien un missatge a tots els barcelonins perquè celebrin el Carnestoltes des de casa: “Disfresseu-vos a casa vostra. Agafeu l’armari, sabates grosses de la mare, americana del pare, aneu pel passadís, obriu la porta de casa, planteu-vos al replà i crideu: Pandèmia! Aquí ha arribat el Carnaval!”.

Tot i això, com és tradició, el tret de sortida oficial de la festa serà el proper 11 de febrer, Dijous Gras. Aquest dia s’estrenarà l’espectacle central del Carnaval de Barcelona 2021, anomenat ‘K’arriba l’Arribo!’. Aquesta gravació inclou música, ball i, sobretot, molta festa. La celebració conclourà el 15 de febrer, Dimecres de Cendra, amb un vídeo de comiat del Carnaval.