El pensament de Panikkar arreu de la ciutat

Les biblioteques de Barcelona, el Monestir de Pedralbes i l’Ateneu Barcelonès acolliran xerrades i debats i el Palau Robert organitzarà una exposició sobre la figura de Panikkar, també promotor de la cultura de la pau. L’artista Lídia Pujol crearà un espectacle musical amb textos de les traduccions de les escriptures sagrades de l’Índia que va fer el filòsof.

L’Ajuntament, a més, col·locarà una placa a la casa natal de Raimon Panikkar, al carrer del Rector Ubach, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. El consistori barceloní organitza aquest Any Panikkar juntament amb la Generalitat, que ha admès que amb l’actual situació política ha treballat “en una situació molt precària”, segons la directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, però amb l’ajuda de l’Ajuntament.

“Si l’altre no vol dialogar, cal esperar”

En referència a l’actual situació política, l’estudiós de Raimon Panikkar i comissari de l’any que commemora la seva figura, Ignasi Moreta, explica que el filòsof responia que en les situacions en què un no vol dialogar calia… (feia una llarga pausa) i la resposta era “esperar, esperar, esperar…” fins que l’altra banda acabés dialogant.

Panikkar es considera el filòsof més important de Catalunya pel que fa el diàleg intercultural i interreligiós, després de Ramon Llull, i també és una figura destacada de l’estudi de l’hinduisme i el budisme, filosofia, ciència i religió. Aquest català de pare indi i mare catalana va donar docència a diverses universitats europees, a l’Índia i als Estats Units.